10 minute ca sa faci o floare textila

1Photo0684Acum vreo două săptămâni a venit la mine o vecină dragă şi fiind şi ea pasionată de handmade ca mine, mi-a arătat  cum să fac o floare din panglică într-un mod foarte simplu şi de efect. A învăţat şi ea de la atcineva,  eu te învăţ pe tine şi uite aşa lucrurile frumoase nu mor nicioodata, pentru că se transmit mai departe.

Aşadar, dacă ţi-a plăcut împărtăşeşte aceasta idee cu alte persoane pasionate de acest domeniu.

Pentru a obţine aceasta floare ai nevoie de:

– panglică lată ( cca 30 cm, in functie de cate flori vei face si dimensiune)
– foarfecă
– lumânare sau brichetă
– ac şi aţă
– o mărgea

1. Ia panglica şi taie în 5-6 bucăţi. Ele treb să fie de mărimi diferite, mici,mijlocii, mari.

Photo0658

2. Rotunjeşte la colţuri cu foarfeca, bucăţile tăiate.

Photo0659

3. Aprinde o lumânare sau cu ajutorul brichetei, începe să arzi puţin din marginile bucăţilor de panglică tăiată. Vei observa că datorită căldurii bucăţica ta de panglică se strânge  şi nu mai are acea forma plată.

Photo0661

4. După ce ai terminat cu marginile apropie flacăra puţin de centrul bucăţii de panglică sau material pentru a se strânge.

Photo0664

Photo0667

Photo0668
5. După ce ai terminat cu “arsul” panglicii aşează-le de la mare la mic una peste alta pentru a face o floare.

Photo0671
6. Pune aţă în ac şi coase mărgeaua în mijlocul florii tale textile.

Photo0678

Şi GATA AI TERMINAT!

Foarte simplu şi uşor, în maxim 10 minute ai obţinut o minunată floare textilă din panglică.

Ce mai este minunat la acesta floare obţinută în acest mod?

Pe lângă faptul că nu arată ca o floare sau un trandafir obişnuit, datorită marginilor sale neuniforme, o poţi folosi la orice.

Poate înfrumuseţa o cordeluţă, o rochiţă, un sacou, o agrafă de păr, o pernă, o curea, o bluză, poate fi folosită ca o brăţară la mână sau ca un fel de pandativ, câte şi mai câte. 

Deasemenea, mi-am dat seama după ce am creat această floare şi am aşezat-o pe o altă panglică, că ea poate fi folosită de viitoarele mirese pentru domnişoarele sale de onoare ca un fel de cocardă legată la mâna în loc de buchet sau adaptată, ca o floare de pus în piept pentru invitaţi.

Dacă vrei să faci o floare mai mare poţi folosi panglică mai lată sau un material cum este tulul sau ceva mai subţire care la căldură se strânge

Tu la ce ai folosi-o? Cu ce ai asorta-o?

Îmi place când citesc comentariile tale, astfel că, dacă acest tutorial ţi se potriveşte  exprimă-ţi părerea în  chenarul de mai jos.

P.s Ai grijă cum foloseşti lumânarea să nu pătezi cu ceară, pune ziare sau o hârtie mai groasă. Cred că o brichetă este mai indicată. 🙂 Orice ai folosi ai grijă cu focul, să nu arzi mai mult decât bucata de panglică (glumesc, ştiu că eşti o iscusită şi te vei descurca de minune!)

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted in Blog and tagged , .

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *