4 pasi simpli sa faci oua din ata

7Mi-a rămas nişte aţă de tricotat de astă-iarnă, când am făcut minicăciuliţe pentru brad şi m-am gândit că ar fi drăguţ şi de efect să fac şi nişte ouă din aţă. Fapta nu ar fi fost completă, dacă nu aş fi împărţit cu tine această idee, astfel că te poftesc la o bucată de “meşterit” ouă de Paşti, că acuşi vine şi timpul zboară repede atunci când eşti ocupat. 🙂
Ai nevoie de :- baloane
– aţă groasă de croşetat sau tricotat
– lipici lichid
– foarfecă
– un cofrag de ouă
– un ac

1. Umflă balonul de mărimea unui ou sau chiar puţin mai mare.
2. Pune lipiciul lichid într-un vas şi amestecă cu puţină apă.

1
3. Introdu firul de aţă în lipici şi apoi începe să înfăşori balonul cu această aţă. Ai gijă să nu pierzi capătul când faci această operaţiune. Dacă nu vrei să te lipeşti toată folosteşte nişte mănuşi. 🙂
2
4. Lasă-l la uscat în cofragul de ouă şi apoi sparge balonul.
5
4

Şi gata AI TERMINAT!

Ai obţinut nişte ouă drăguţe, care le poţi folosi ca decor şi după ce trece sărbătoarea Paştelui.

O idee distractivă pentru copii este de a pune nişte surprize sau chiar mici ouă de ciocolată în ele. Atunci când umfli balonul pune dulciurile sau chiar şi o jucărie în balon, astfel ca, după toţi paşii de mai sus, când vei sparge balonul dulciurile sau jucăria vor rămâne în ou.

6
Foloseşte aţă de diferite culori sau grosimi. În funcţie de cum îţi doreşte inimioara le poţi face să fie mai aerisite sau mai dense ( mă refer la aţa înfăşurată).Le poţi pune într-un coşuleţ, bol sau poţi face o ghirlandă din ele.

Cum ţi se pare această idee?

Aşa-i, că e drăguţă?

Un minut doar atât, îţi cer  că să-mi spui  părerea ta în chenarul de mai jos.

P.s Am şi un coşuleţ pentru aceste ouă, îl vom face la atelierul de joi, 03 aprilie 2014@Diverta Iulius Mall Timişoara, ora 17:15. Vino şi tu pentru că e GRATUIT! Inscrie-te AICI!

Posted in Blog and tagged , .

11 Comments

  1. Foarte faina ideea asta… Mi-am amintit ca pe vremuri am facut si eu un gen de lustra folosind ata, aracet si un balon. Ouale astea sunt chiar de efect. Multumesc pentru idee, am sa fac si eu. Toate bune!
    Simona

  2. Foarte dragute sunt. O surpriza placuta pentru cei mici daca oul va ascunde si ceva dulce. Voi face si eu impreuna cu copilasii mei 🙂

    • Poti folosi orice lipici lichid, gasesti in magazine sau aracet. Deasemenea mai poti folosi chiar acel lac special ce se foloseste pentru tehnica servetelului si acela este bun. Spor la mesterit!

  3. Sunt tare dragute, cred ca le voi face in “Saptamana altfel” cu copiii, la gradinita.Multumesc pentru idee si pentru toate articolele,sunt de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *