Arta tablourilor din ata

tablou din ataAm descoperit o nouă tehnică handmade care implică aţa, dar nu cusută, ci folosită la crearea unor tablouri absolut senzaţionale  – string  wall art ar fi în engleză, tradus – arta tablourilor din aţă. Pasionaţii acestei tehnici au dus-o la rangul de artă şi au obţinut adevărate capodopere.Este o tehnică relativ uşoară, am încercat-o şi eu cu ace de gămălie, dar nu va recomand pentru că nu se fixează bine şi se îndoaie atunci când le baţi plus că îţi pot ieşi din tăbliţă şi ajungi să te enevezi că nu îţi iese, de aceea recomand cuie fixate bine.

Am făcut un tutorial simplu cum să obţii o formă abstractă – un pătrat tridimensional. Poti incepe cu patratul si apoi sa o faci si pe simpatica pisicuta din ata. 🙂
Pentru a obţine un astfel de tablou ai nevoie de:

– o tăbliţă de lemn
– cuie multe
– ciocan
– aţă
– creion

1. Desenează pe tăbliţă forma unui pătrat.

2. Bate bine cuiele pe conturul pătratului.
tablou din ata
3. Leagă aţă de primul cui şi apoi de cuiul din punctul opus.
tablou din ata
tablou din ata
4.  Continuă să faci la fel cu toate cuiele până când umpli practic formă pătratului de aţă.Şi gata AI TERMINAT!

tablou din ata
Absolut senzaţional ceea ce ai obţinut!Este foarte de efect această tehnică!

Poţi folosi propria ta tehnică atunci când înfăşori cu aţă.

Cu această tehnică nu trebuie să fii pictor ca să faci tablouri. Ţi-ai desenat forma şi apoi “pictezi cu aţă” numele tău, inimia, fluturi, flori, bufniţe, forme abstracte, hărţi etc. tot ce vrei.

Foloseşte aţă mai subţire, mai groasă, sfoară, panglică îngustă orice îţi trece prin minte şi se poate aplica la această tehnică superbă.

Aşadar te provoc să-ţi iei ciocanul şi cuiele şi să “baţi” un tablou.

Lasă-mi te rog un comentariu! Vreau să ştiu dacă ţi-a plăcut această tehnică sau dacă ai încercat-o.

 

Posted in Blog.

4 Comments

  1. Buna ziua! Ideea este inedita… am lucrat ceva asemanator pe sapun solid… pe marginile sapunului erau infipte ace cu gamalie apoi cu ata colorata am infasurat acele cu pricina astfel incat semana cu un gardut… in interior am infipt foricele handmade si a rezultat o frumoasa gradina cu flori… oricum, toate ideile dvs sunt super si pot fi puse in practica de oricine iubeste arta… sunt idei care pot fi utilizate cu succes si in cadrul activitatilor din gradinita de copii dar si la scoala… nu am decat cuvinte de lauda pentru dumneavoasta! Handmade stimuleaza imaginatia si face “casa buna” cu creativitatea…Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.