Ateliere si evenimente

Activitatile de lucru manual sunt o ocazie minunata de a-ti petrece timpul in mod placut ajutand la dezvoltarea indemanarii  si a simtului creativ. Acestea stimuleaza creativitatea, oferind ocazia copilului sa realizeze lucruri deosebite, pe care sa le utilizeze sau sa le ofere cadou.

Beneficii pentru copii

Atelierele creative au urmatoarele beneficii pentru copii si nu numai:

– stimuleaza imaginatia si auto-disciplina;

– dezvolta coordonarea mana-ochi;

– dau incredere de sine; rabdare si concentrare

– cultiva interesul pentru explorare;

– incurajeaza munca in echipa

– ofera relaxare si introspectie

Multe dintre lucrurile pe care le aruncam la gunoi pot fi reciclate si transformate in obiecte handmade.

Cu ajutorul multitudinilor de materiale putem crea niste minunatii pe care fie le putem oferi cadou celor dragi de 8 Martie sau de Pasti. Oricat de mic sau de stangaci realizat, este un dar din suflet. Unde mai pui ca este facut cu buget minim.

Materiale ce  se folosesc pentru activitatile de lucru manual

Exista multe materiale, putin costisitoare sau reciclabile, pe care le poti folosi pentru activitatile de lucru manual.

Hartia pentru ambalat, ramasa nefolosita, farfuriile imprimate din carton, ramase de la petreceri, paharele de unica folosinta, sulurile din hartie, sticle sau borcane de diferite dimensiuni, bucatile de material de la o rochie veche, frunzele si florile uscate, scoicile culese la mare sau pietrele gasite in parc, toate pot fi transformate in materiale de lucru pentru viitoare “opere de arta”.

Deasemenea se folosesc : nasturi, margele, fulgi, fire de lana sau ata;  boabe de fasole uscata, orez, diverse seminte, paste fainoase in diverse forme; farfurii de unica folosinta, suluri de carton de la hartia igienica, pungi de cadou din hartie; creioane colorate, vopsele, pensule, foarfece cu varfuri rotunjite speciale pentru copii, hartie colorata, lipici.

Vezi oferta de ateliere creative specifice pentru fiecare varsta