Ceva inimos de dulce pentru Valentine day

1001-horzSăptămâna trecută mă uităm la ştiri şi tot vedeam reportaje despre târgul de Ziua Îndrăgostiţilor unde erau prezentate tot felul de prăjituri şi fursecuri care de care mai delicioase. Imaginile mi-au stimulat papilele gustative şi am zis : Ia să încerc şi eu să fac nişte inimioare!
Am căutat pe marele “goagle” şi am găsit o reţea superdrăguță. Sâmbătă am şi testat-o şi am fost foarte încântată cât de bune au ieşit. Nu au ieşit exact ca în reţeta originală, dar majoritatea masculină din casă nu se mai putea opri din mâncat. Cum terminam una, haț, nu mai era, până am zis stop: Nu mai mâncaţi! E rândul meu! :-))))

Mai jos ai reţeta şi instrucţiuni. 🙂

Ai nevoie de:

Pentru prăjiturele:

– 2 căni de făină
– 2 linguri de cacao
– 1/2 linguriţă praf de copt
– puţină sare
– 8 linguri de unt la temperatura camerei
– 1 cană de zahăr brun ( sau zahăr alb)
– 1 ou mare
– 1 linguriţă sau câteva picături de vanilie
– 1/2 cană de lapte bătut
– 30 ml de colorant roşu
– hârtie de copt

Crema:

– 200 g de brânză proaspătă de vaci
– 3-5 linguri de unt la temperatura camerei
– câteva picături de esenţă de vanilie
– 2 căni de zahăr pudră

1. Se amestecă cele două căni de făină, cele două linguri de cacao, praful de copt şi puţină sare într-un vas.

IMG_20140208_164124
2. În alt vas se mixează untul cu zahărul până se obţine o cremă omogenă.
IMG_20140208_164410
3. Se bate oul şi apoi se adaugă încet la crema din unt şi zahăr.
IMG_20140208_165401
4. Se adaugă esenţă de vanilie, apoi o treime din primul amestec de făină, cacao, praful de copt şi sarea şi se amestecă uşor cu o lingură.
IMG_20140208_165649
5. Se adaugă şi laptele bătut, după care se pune restul de amestec de făină, cacao, praf de copt şi sare şi se amestecă uşor până se încorporează toate ingredientele şi se obţine ca un fel de pastă.
IMG_20140208_170546
6. Se adaugă colorantul. Ca să obţii culoarea roşie ai nevoie de un colorant de bună calitate.
În cazul în care compoziţia a ieşit mai moale mai poţi adăuga făină.
IMG_20140208_170109
7. Se pune compoziţia într-un cornet şi se fac forme de inimioară pe hârtia de copt pe care ai creionat în prealabil aceste forme. Dacă ai o mână indemânatică nu mai e nevoie să desenezi formele de inimă pe hârtie.
1
2
8. Pune formele în cuptorul încălzit în prealabil, coace-le la 180 grade C şi timp de 7-10 minute. Verifică-le din când în când.
Dacă faci pentru prima dată compoziţia poţi încerca să pui doar 2 forme de probă în cuptor ca să vezi dacă nu se lasă, pentru că dacă compoziţia este prea moale acestea se vor lăsa. Dacă se întâmplă acest lucru mai adaugi făină pentru a deveni mai consistentă compoziţia. 🙂
9. După ce s-au copt lasă-le la răcit.
10. Crema se obţine mixând brânza cu untul, zahărul şi esenţă de vanilie. Şi în cazul cremei, cantităţile se mai pot ajusta, mai dulce, mai puţin dulce, mai cremos etc.
IMG_20140208_175531
11. După ce s-au răcit toate prăjiturele grupează-le câte două şi umple-le cu crema de brânză folosind un cornet de bucătărie și lipește-le ca pe un sandwich. 
5
12. Lasă-le puţin la frigider.

Şi gata AI TERMINAT!

Le poţi mânca împreună cu persoana iubită!

Cu aceste prăjiturele îţi poţi surprinde şi îndulci persoana iubită de Ziua Îndrăgostiţilor.

Această reţeta se poate adapta în funcţie de preferinţele tale şi de imaginaţia ta. Le poţi folosi şi ca prăjituri pentru copii pentru că au o cremă din brânză şi sigur se vor linge pe degete. :-p

Dacă nu îţi plac inimioarele poţi face şi alte forme, litere, floricele, forme geometrice, etc. Deasemenea şi în compoziţie poţi adăuga fulgi de ciocolată sau biluţe mici de tort dacă vrei să obţii ceva colorat.

Sunt perfecte pentru orice ocazie şi în plus mmmm… delicios de bune!

Testează şi tu această reţetă!

Am fost destul de explicită în tutorial?

Ai timp să faci, ca papilele gustative ale persoanei iubite să se îndrăgostească? :-))))

Lasă-mi părerea ta în chenarul de mai jos.

P.s Mai e puţin până la Ziua Îndrăgostiţilor, însă mai ai timp să comanzi un cadou deosebit persoanei iubite. Îndrăgosteşte-te MAXIM!

Posted in Blog and tagged .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.