Cum sa decorezi oua de Pasti (2)

 

Oua de PastiCând eram mici eu şi surorile mele eram foarte bucuroase când venea vorba de vreo sărbătoare şi mai ales cea Paştelui că ne plăcea tare mult să ciocnim ouă. 

 
Să-ţi povestesc o întâmplare hazlie, mai degrabă o năzbâtie a surorilor mele în ziua de Paşti.
Era ziua de Paşti şi cum ne-am trezit direct la ouă să ne alegem care era mai tare şi mai rezistent, fiindcă începea concursul de ciocnit ouă. Am ciocnit, am râs  am făcut glume, ne-am distrat cu toţii până la un moment dat când surorile mele tot mai vroiau să ciocnească ouă, însă mama le-a interzis, fiindcă în modul acela nu mai rămânea nimic pe a doua zi şi le-a certat puţin că nu vroiau să înţeleagă. Până la urmă au înţeles, chipurile şi s -au dus la ele în camera.
După câteva ore tatălui meu i s-a făcut foame şi a vrut să mănânce şi un ou cu ocazia aceea ciocnea şi cu suroile mele. S-a dus în bucătărie, nu a găsit ouăle, s-a dus în camera nici urmă.
Unde o fi coşul cu ouă? 
A întrebat-o pe mama, aceasta a spus că în bucătărie le pusese, dar ia-le de unde nu-s. Atunci se porni spre camera fetelor să le întrebe pe ele şi când deschise uşa le văzu pe cele două cucuiete stând frumos în pat cu coşul de ouă între ele şi ciocnind ouă.  Când îl văzură pe tatăl meu s-au înroşit la faţa şi au făcut o expresia aceea : 
Upss m-ai prins, dar una dintre şi-a făcut curaj şi ca să îndulcească momentul a zis: Ştii… noi…tati cioncnim un ou? cu ce oare ?
Toate erau sparte, nu mai rămăsese unul.
Au fost certate puţin mai mult decât a făcut-o mama şi chiar dacă atunci pe moment am fost supăraţi, în fiecare an ne amintim cu drag şi ne distrăm cu toţii de această întâmplare.
 
Mai jos îți voi arata un mod amuzant, foarte draguț si pe placul copiilor de a decora ouăle de Paști.

Ai nevoie de:

– ouă vopsite
– hârtie colorată
– foarfecă
– bandă adezivă transparentă sau lipici

Cum sa decorezi oua de Pasti

1. Ia hârtia colorată şi taie o fâşie lungă de 15 cm şi lată de 3 cm. Bineînţeles îţi poţi face propiile dimensiuni. Pentru a -ţi fi mai uşor ia hârtia înfăşoară în jurul oului astfel îţi vei da seama ce dimensiuni să tai.

2. După ce ai tăiat hârtia, ia capătul fâşiei şi lipeşte-l de celălalt, astfel că vei obţine un fel de cilindru – acesta va fi suportul pentru ou. Ai grijă, atunci când lipeşti să nu fie nici prea strâmt, nici prea larg, trebuie să fie potrivit pentru a susţine oul.

3. Ai făcut suportul pentru ou acum pune oul acolo şi începe să tai din hârtia rămasă forme de urechiuşe de iepuraş, aripi de găinuşă, mustăcioare, triunghiuri, etc. În funcţie de animalul care vrei să-l creezi decupeză forme.

4. Lipeşte aceste forme pe ou pentru a-ţi crea animalul preferat.

5. Apoi desenează nişte ochişori pentru a prinde viaţa aceste animaluțe drăguţe.

Şi AI TERMINAT!
Drăguţ şi uşor de făcut!

În duminca Paştelui când va veni momentul ciocnirii ouălor fiecare membru al familiei poate veni cu animalul preferat şi va începe ” cearta”, competiţia pentru titlul de cel mai rezistent animal. :-p

Profită de venirea acestei sărbători şi fă-ţi timp pentru a redeveni din nou copil sau pentru a da în mintea copiilor :-p.

Testează şi tu această metodă amuzantă de decorare a ouălor de Paşti.

Ce îţi mai aminteşti din dimineaţă sărbătorii de Paşti? Dar emoţia ciocnirii ouălor?

Îmi face plăcere să citesc părerile tale şi cu atât mai mult experientele tale şi de aceea vreau să-mi laşi un comentariu sau un mesaj în chenarul de mai jos.

 

P.s Aveţi grijă când începeţi competiţia pentru cel mai rezistent animal să nu spargeţi toate ouăle. :-p

Posted in Blog and tagged .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *