Cum sa faci o bufnita origami

bufnita origamiAzi am făcut testul răbdării şi l-am trecut! Acum vreo doi am fost la botezul fetiţei naşei mele şi a avut mesele decorate cu figurine din origami. Foarte frumos făcute şi bineînţeles că am primit şi eu un ursuleţ ca amintire. S-a păstrat până când David a început să crească, a dat de el şi mi l-a desfăcut aproape tot, a mai rămas capul şi puţin din corp. Tot am zis că îl refac însă cu timpul piesele s-au pierdut.
Zilele trecute am făcut curat şi am dat de el şi am zis că neapărat trebuie să fac ceva cu el.Astfel că l-am desfăcut am studiat cum au fost făcute acele triunghiuleţe şi am zis că ar fi util să fac un tutorial cu această tehnică.


Am avut noroc că nu a trebuit să stau să fac triunghiuleţe că aveam ceva de lucru mai ales că ai nevoie de muuulte.
Mai greu a fost până mi-am dat seama cum se asamblează şi cum să faci forma.
Iniţial am vrut să fac un ursuleţ mai micuţ, însă m-am răzgândit şi am făcut un pui de bufniţă.  (Te las pe tine să-mi spui cât de mult se apropie de forma unei bufniţe.):-)))Aşadar pentru a face un pui de bufniţă (11x6cm) ai nevoie de:

– cca 150 buc de triunghiuleţe – dintr-o coală A4 ies 25 de dreptunghiuri( 5.4×3.7 cm)-deci ai nevoie de 6 coli de hârtie colorată A4

– o coală de hârtie de culoare neagră
– foarfeca1. După ce ai obţinut toate dreptunghiurile, ia un dreptunghi şi îndoaie-l pe lungime şi apoi îndoaie la jumătate.

bufnita origami
bufnita origami
2.Ia colţul din dreapta sus şi îndoaie-l spre colţul din stânga jos. Procedează la fel şi cu cealaltă parte.
Trebuie să obţii un fel de căsuţa pe o parte şi pe cealaltă un fel de avionas. 😛
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
3. Îndoaie ca în imagine până obţii un triunghi 3D.
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
4. Procedează la fel cu toate dreptunghiurile tăiate, transformă-le în triunghiuri 3D.
5. Aşează 16 triunghiuri în cerc (cu partea dinspre care se văd îndoiturile din interior). Acesta va fi primul rând.
bufnita origami
6. Ca să obţii al doilea rând, ia un triunghi şi cu aceiaşi parte ca în primul rând, introdu cele două vârfuri ale triunghiului din primul rând în săculeţele din triunghiul celui ce va forma al doilea rând.
bufnita origami
bufnita origami
7. Continuă până prinzi în cerc toate triunghiurile din primul rând. A fost o provocare însă am reuşit. Aceasta a fost partea cea mai “năzdrăvana”, pe măsură ce contiunui cu al treilea rând , al patrulea, începe să prindă formă şi să se stabilizeze astfel că devine uşor să introduci triuhghiurile. Pentru corp ai nevoie de circa 6-7 rânduri.
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
8. Pentru a diferenţia corpul de cap, e nevoie de un rând diferit aşezat, astfel că la rândul opt triughiurile le vei pune invers.
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
bufnita origami
9. După rândul opt revii la aşezarea normală şi continui cu încă patru rânduri. 
bufnita origami
10. Ca să faci forma unei bufniţe aşează pe lateral, crescător două – trei triunghiuri pentru a face urechea bufniţei. Procedează la fel şi cu cealaltă parte.
bufnita origami
11. Pune-i două triunghiri pentru a da forma unei aripi şi două triunghiuri pentru un piciouş.
bufnita origami
12. Decupează din hârtia neagră doi ochişori şi pentru cioc o formă de triunghi după care le lipeşti.
bufnita origami
Şi gata AI TERMINAT!După atâta muncă meriţi un mare BRAVOOOO!!!!! din partea mea.

Deşi e de mică dimensiune implică foarte multă muncă ca să obţii o astfel de figurină. Însă atunci când totul faci cu plăcere parcă nu mai contează cât de greu şi migălos pare.

Sincer îi admir pe cei care s-au profilat pe acest domeniu. Am eu răbdare, însă nu este chiar aşa de imensă ca celor care fac origami.

Poţi dărui cuiva drag această figurină sau chiar poate constitui un decor pentru o aniversare, un botez, o nuntă, orice eveniment la care vrei să impresionezi şi să devină ceva memorabil.

Dacă ai deprins şi îţi place această tehnică te poţi inspira din desene animate şi poţi face acele personaje indragite ( Mickey, Minnie, Winnie, Donald, Kitty, etc.) care cu siguranţă vor fi dorite şi foarte apreciate de copii.

Cum ţi se pare această tehnică? Ai încercat-o?

Am fost destul de explicită?

Lasă-mi te rog părerea ta în chenarul de sub articol.

P.s Vreau să ştii că nu sunt o expertă la această tehnică însă am testat-o ca să-ţi dau o idee despre cum ai putea face această figurină.

 

Posted in Blog and tagged , .

2 Comments

 1. Uaau, cât de multă muncă se depune! Felicitări! Tutorialul este foarte util și explicit. Eu am lucrat cu tehnica origami doar pentru a face semne de carte și diferite felicitări, dar niciodată sub această formă. 🙂

 2. Draga Cristina,
  E foarte clar ceea ce prezinti. E minunat. Felicitari. E de admirat rabdarea si ce iese din mainile cuiva inzestrat cu ea. Nu cred ca as trece acest test al rabdarii si pentru ca nu am nici timp si nici rabdare nu cred ca voi incerca vreodata altceva decat sa admir “creatiile” rezultate. Am primit si eu 2-3 “obiecte” origami si nu fac decat sa ma minunez de frumusetea lor si de impresionanta rabdare, daruire… a celor care le confectioneaza.
  Cine stie, poate…. odata… Acum insa indraznesc sa te rog, cu toate ideile tale originale, sa-mi dai o idee de marturie pt barbati, eventual handmade, dar nu neaparat. Dupa dezamagirea de a nu putea pune in practica ideea de suport de pahar cu poza mirilor, care “mergea” si pt femei si pt barbati, din cauza costurilor ridicate si a tehnicii destul de greu de realizat a trebuit sa ma gandesc la altceva. M-am gandit si chiar am inceput sa fac pentru femei ceva care ma amuza si imi place desi sunt costisitoare, dar nu exagerate. Am cumparat pietre semipretioase si “creez” seturi de bijuterii: colier, bratara, cercei. Nu am multe persoane la nunta, cca 50-60 persoane si am facut deja 10 seturi. Pana in mai e timp destul iar banii ii investesc treptat. Nu stiu ce pot face sau cumpara pt barbati. Imi poti da o idee? Eu sunt de principiu si vreau ca marturiile sa fie: ori dragute sa incante putin ochiul sau chiar sufletul, ori utile, ori originale si sa sparg putin tiparul acelor broscute sau elefantei care se spune ca aduc noroc, ori niste bibelouri cre si-au pierdut din importanta.
  Astept cu nerabdare idei constructive de la tine si repet faptull ca m-am mutat din Bucuresti si inca nu am rezolvat problema internetului. Il accesez numai atunci cand vin in Bucuresti la fiul meu.
  Cu drag,
  Natasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *