Cum sa faci o cupa de ciocolata cu un balon

cupa de ciocolataZilele trecute am văzut o poză cu un desert foarte ingenios – o cupă de ciocolată în care era îngheţată. Mi s-a făcut poftă şi nu am stat pe gânduri, m-am documentat puţin cum să obţin acele cupe şi am trecut la acţiune. Pentru că mi se pare o idee foarte drăguţă şi delicioasă impărtășesc cu tine paşii ca să obţii această savuroasă cupă de ciocolată.

Este foarte simplu!

Ai nevoie de :

-o tabletă de ciocolată simplă
– baloane, (în funcție de câte cupe vrei să faci)
– un bol

– o oală
– o tavă
– hârtie cerată sau pentru prăjituri

1. Rupe bucăţile de ciocolată şi pune-le într-un bol.

chocolate-start
2. Topeşte ciocolata prin bain-marin – pune bolul cu ciocolată într-o oală cu apă fierbinte şi apoi pune la foc. Amestecă până când observi că s-a topit toată ciocolata şi a devenit cremoasă.
3. Ia câteva baloane şi spală-le, apoi umflă-le. În funcţie de mărimea balonului va fi şi cupa. Astfel că dacă vrei o cupa mică, balonul va fi umflat mai puţin.
cxzz
4. Ia balonul şi înmoaie-l în bolul cu ciocolată topită.
-4
5. Scurge puţin ciocolata şi apoi pune balonul cu ciocolată pe tava, pe care ai pus în prealabil hârtia cerată.
balloon-1
6. Pune baloanele la frigider pentru cel puţin 2-3 ore.
7. Scoate baloanele de la frigider, dacă ciocolata s-a întărit.
8. Înţeapă uşor balonul pentru a-l desumfla şi a-l desprinde-l ușor de ciocolată.
1
Şi gata AI TERMINAT!

Ai obţinut o minunată CUPĂ DE CIOCOLATĂ!

-9

Umple-o cu ce vrei tu! Frişcă, bomboane, crema, fructe, budincă, alune, îngheţată, etc. Dă frâu imaginaţiei tale!
g1DA

Implică copii în această activitate, dar ai grijă de ciocolată, să nu se mănânce înainte de a fi topită 😛

Este un desert delicios şi creativ! Savuraţi-l!

Ţi-am făcut poftă?

Lasă-mi părerea ta despre acest mod creativ de a folosi ciocolata. Yamiii! 🙂

P.s Dacă pui baloanele cu ciocolată pe tava simplă vor rămâne acolo şi va fi greu să le desprinzi. Eu, nerabdătoare și pentru că nu am avut hârtie, am încercat aşa prima oară şi la dezlipirea de tavă s-a rupt cupa, deci e bine să foloseşti hârtia de prăjituri. 🙂

Posted in Blog and tagged , .

6 Comments

    • Dupa ce ai topit ciocolata o lasi sa se raceaca insa nu de tot, cat sa fie mai consistenta si sa se poata modela.Apoi pui intr-o punga faci o mica gaura si conturezi tortita pe o farfurie sau ceva de lemn si pui imediat la frigider. Dupa ce s-a intarit, cu grija o desprinzi de pe suprafata si o lipesti de canuta cu ciocolata topita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *