Cum sa faci o fustita tutu

cum sa faci o fustita tutuPrimăvara a venit şi odată cu ea a început fie mai cald, astfel am început să-mi caut  fustiţele prin dulap.Căutând prin dulap am găsit o bucată mai mare de tul şi mi am amintit mai demult vroiam fac o fustiţă din acest material. Atfel am zis e o idee foarte bună de a face un articol pe această tema şi anume: cum ţi faci o fustiţă tutu, fie pentru tine sau pentru fetiţa ta.

Iată ce ai nevoie:

tul ( materialul acela transparent asemănător cu voalul sau dantela folosit la rochii elegante – pentru cei care nu ştiu) 😛
panglică sau elastic
foarfeca
două mâini dibace :-p

1. Prima etapă constă în a lua măsurile necesare şi anume dimensiunea taliei, apoi lungimea fustiţei. Măsori şi apoi cumperi câţi metri ai nevoie. Am văzut sunt şi role de tul cu lăţime mai mică sau poţi ţi cumperi material tul la metru şi apoi -l tai tu.

2. Ai făcut rost de material acum urmează -l tai în fâşii cu o lăţime de cca 10 cm ( în cazul în care ţi ai cumpărat tul la metru, dacă e la rola poţi lasă lăţimea ei sau mai îngustă – stiu ca esti o iscusita, te orientezi in functie de dimensiunile pe care le vrei) având lungimea dorită de tine. Ideea este în funcţie de lungimea taliei tale ai nevoie de cât mai multe fâşii.
cum sa faci o fustita tutu

cum sa faci o fustita tutu
3. Ia prima fâşie şi îndoaie la jumătate.
OBS: Atunci când măsori lungimea trebuie ai în vedere fâşia de tul va fi dublă. Adică dacă ţiai ales fusta  aibă lungimea de 40 de cm atunci fâşia de tul vatrebui fie de 80 -90 de cm.

4. Ca să-ţi fie mai uşor ia un scaun cu spătar şi leagă panglica de jur împrejur, apoi ia fâşia şi înnoadă-o de panglică, ( vezi imaginile). Procedează la fel cu toate fâşiile până ” umpli” panglica de tul. Dimensiunea panglicii trebuie fie mai mare pentru a se putea lega, nu fie fixă cât dimensiunea taliei.

cum sa faci o fustita tutu

Şi gata AI TERMINAT!
Ai obţinut o fustiţă bufantă într-un mod foarte simplu, fără cusut.

cum sa faci o fustita tutu

O poţi personaliza după propriul stil, poţi îmbina mai multe fâşii de mai multe culori, le faci mai scurte sau mai lungi, aplici paiete, mărgele, flori, fluturaşi, buline, tot felul de accesorii. Peste panglică poţi trece o curea mai deosebită.

cum sa faci o fustita tutu
Ideea este te vei simţi foarte bine în ea şi vei ieşi în evidenţă cu o asemenea fustă.

În cazul în care ai o fetiţă cu siguranţă va deveni fustiţă ei favorită. Provoacă-o şi facă propria ei fustiţă.

Te provoc încerci această idee!

Ieşi în evidenţă!

Impresionează!

Lasămi te rog părerea ta în chenarul de sub articol, vreau ştiu dacă ai făcut deja o asemenea fustiţă sau te tentează încerci.

P.s Dacă cunoşti alte persoane sau ai prietene pasionate de acest domeniu handmade spune-le şi lor de acest blog ( Împărtăşeşte lucrurile frumoase!) ! Îţi mulţumesc!

Posted in Blog and tagged , .

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.