Cum sa faci trandafiri din frunze

Fotor01013140833Acum câteva zile am cules frunze de arţar pentru a-mi decora peretele cu ele, aşa cum am făcut şi anul trecut. Însă anul acesta frunzele nu au ajuns pe perete, ci într-o vază. Văzusem într-o poză un buchet de trandafiri din frunze şi mi-a plăcut foarte mult. Mi-am zis că şi eu trebuie să am asemenea flori în casa mea şi din moment ce aveam materia principală, am transformat aceste frunze în superbi trandafiri ruginii.

Această idee a picat la fix, pentru că ziua următoare am avut şedinţa foto de nuntă şi din trandafiri de frunze am făcut un bucheţel de toamnă pentru a fi în ton. Am făcut poze doar noi, îmbrăcaţi din nou, în mire şi mireasă şi natură această minunată. Am stat pe malul unui lac, am cules struguri din vie (rămăşiţele), am mâncat mere, ne-am jucat cu frunzele! O zi minunată şi un buchet romantic de toamnă!

Te poţi bucura şi tu de aceşti trandafiri din frunze, privindu-i în fiecare zi, cum îţi înfrumuseţează casa sau chiar şi locul unde lucrezi.
Pentru a-i obține ai nevoie de:
– 35-40  frunze de arţar cat mai mari
– 13 beţe subţiri şi cât mai drepte
– sfoară
– foarfecă
1. Ia frunza de arţar şi îndoaie-o în două.
Fotor0101314138
2. Mai departe poţi obţine trandafirul în două moduri :
A) Ia capătul din dreapta şi începe să rulezi frunza până la celălalt capăt.
Fotor01013141526
B) Ia capătul din dreapta, rulează puţin din frunză, apoi partea de frunză din stânga ta, îndoaie în jos şi rulează puţin frunza, apoi din nou, îndoaie partea de frunză din stânga şi rulezi cea din dreapta, continui tot aşa până ajungi la sfârşit.
Fotor01013142919
3. Ia din nou o frunză, îndoaie la jumătate.
4. Pune bobocul obţinut din prima frunză pe a doua frunză şi începe să înfăşori bobocul în frunză, fie prin metoda A sau B, cum îţi este mai uşor.
Fotor0101314334
5. Ia o bucăţică de sfoară, cam de 15 cm şi leagă trandafirul în partea de jos, pentru ca frunzele înfășurate să nu se destrame.
Fotor01013143831
6. Cu ajutorul foarfecii taie codiţele frunzelor.
IMG_20131011_205129
7. Ia un băț şi fixează-l în mijlocul trandafirului.
IMG_20131011_205517
8. Aplică aceiaşi paşi până obţii cei 13 trandafiri, iar la sfârșit pentru a dura cât mai mult pulverizează fixativ  peste ei. Îi poţi pune într-o vază sau poţi face un buchet frumos cu ei.
Fotor01013145310
Şi gata AI TERMINAT!
Ai obţinut nişte suberbi trandafiri din FRUNZE RUGINII DE TOAMNĂ!
Îi poţi face cadou unei prietene speciale, mamei tale ( nu trebuie să fie ziua mamei să-i face cadou flori, nu?), bunicii tale, surorii pentru a le amintii cât de mult le iubeşti sau chiar ţie! Răsfaţă-te cu aceşti trandafiri de toamnă!
Eu m-am răsfăţat cu aceşti trandafiri în timpul şedinței foto și încă mă bucur de prezența lor în fiecare zi, pentru că sunt acolo și îmi zâmbesc. 🙂
Îţi plac aceşti trandafiri din frunze?
Te provoc la un cules de frunze!
Ce spui? Accepţi?
Hai să ne bucurăm din plin de acest anotimp!
Să facem TRANDAFIRI DIN FRUNZE!!!
P.s Am stabilit câteva detalii despre atelier, în curând vei primi vești!

Posted in Blog and tagged , .

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.