Cum sa faci un candelabru mobil cu norisori si baloane

norisori si baloaneO dată pe săptămână am un atelier creativ cu copii la un club de afterschool şi facem diverse “minunăţii”, iar la ultimul atelier le-am arătat cum se face un candelabru mobil cu norişori. M-am gândit că ar fi frumos să-ţi arăt şi ţie cum se face pentru ca este  uşor de făcut şi foarte drăgut proiectul.

Hai să vezi ce ai nevoie:- hârtie albă cartonată ( 4-5 coli)
– hârtie colorată cartonată de culoare roşie şi albastru ( 2 coli)
– 2 beţe de frigărui
– nişte sfoară
– foarfecă
– aţă şi ac1. Ia o coală de hârtie albă, îndoaie la jumătate şi desenează pe ea un norişor nu foarte mare şi apoi decupează-l sau scoate la imprimantă ( click dreapta, salvezi poza si apoi o printezi)  modelul de mai jos de norişor decupează forma şi apoi cu ajutorul matriţei decupează încă 8 norişori. Poţi să-i faci mai mici sau mai mari, ideea este să decupezi doi nori deodată pentru că ei se vor grupa şi termini mai repede.
norisori si balon aer
2. După ce ai terminat cu cei opt norişori decupează şi opt baloane de aer fie le desenezi, fie foloseşti tiparul de mai sus.
3. Grupează norişori doi câte doi şi vei obţine 4 grupe, procedează la fel şi cu baloanele.
norisori si baloane
4. Ia un norişor şi taie cu foarfeca până la mijlocul lui începând din partea de jos. Ia şi celălalt norişor şi taie până la mijloc însă începând în partea de sus. Procedează la fel cu toţi norişorii şi baloanele, unul de jos tăiat şi unul de sus.
norisori si baloane
norisori si baloane
5. Ia cei doi norişori pereche şi întrepătrunde-i acolo unde este tăietura, obţinând astfel efectul de tridimensional. Procedează la fel cu toţi nori şi cu baloanele.
norisori si baloane
norisori si baloane
norisori si baloane
6. Ia cele două beţe, aşează-le în x şi leagă-le cu sfoară la mijloc.
norisori si baloane
norisori si baloane
7. Pune aţă în ac şi leagă norişorii şi baloanele, lăsând aţa mai lungă pentru a fi agăţaţi de beţişoare.
norisori si baloane
norisori si baloane
norisori si baloane
8. Leagă norişorii şi baloanele de-o parte şi de alta a beţişoarelor pentru a fi în echilibru.
norisori si baloane
Şi gata AI TERMINAT!Ai obţinut un minicandelabru mobil cu norişori şi baloane de aer!Agaţă-l de candelabru din camera ta sau oriunde crezi că se potriveşte mai bine!

Se potriveşte foarte bine deasupra pătuţului bebeluşului, însă treb avut grijă să nu ajungă la el să nu se prindă în aţe. Cu siguranţă copii mai mari vor fi fascinaţi de acesta dacă îl puneţi în camera lor.

Poţi personaliza acest candelabru şi încerca diferite teme, stele şi luna, fluturaşi cu flori, cercuri şi pătrate, maşini, etc.Îl poţi face deasemenea mai mare sau în loc de beţişoare să foloseşti sârmă sau alte materiale ce le mai ai prin casă.

Lasă-ţi imaginaţia să se joace la infinit cu tine şi nu te vei plictisi niciodată!Testează această idee şi postează rezultatul pe grupul meu de iscusiţi de pe facebook
Secţia Iscusiţilor Crisfest.Dacă te gândeşti să încerci această idee ce tematică te tentează, te atrage?

Lasă-mi comentările tale în chenarul de mai jos. Mă ajută şi mă încurajează!

 

Posted in Blog.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.