Cum sa folosesti creativ sulul de la hartia igienica?

papusi si masinutaPentru că Ziua Copiilor e la doi paşi distanţă era clar şi de la sine înţeles că voi fi şi eu prezentă la această zi de distracţie, astfel că am pregătit două tutoriale simple şi uşoare ca pentru copii.
Nu aş vrea să-ţi pun această întrebare mai delicată, dar ştiai că poţi face lucruri superbe din sulul rămas de la hârtia igienică?
Am pregătit pentru tine două tutoriale drăguţe în care îţi arăt cum să foloseşti acest mateial într-un mod cât mai creativ şi distractiv.
Să începem!
 

Pentru această “treabă” ai nevoie de:
– sulul de la hârtia igienică
– o bucăţică de material
– 2 bucăţi de panglică colorată
– aţă mai groasă colorată
– ac şi aţă sau lipici
– carioci
– foarfecă sau cutter( cuţit cu lamă subţire)1. Ia sulul de la hârtia igienică şi desenează pe el faţa zâmbăreaţă a unei fetiţe haioase, nu e necesar să ai talent la desen trebuie doar să desenezi nişte ochişori, un năsuc şi o guriţa.
2. Ia bucata de material şi înfăşoară-o în jurul sulului şi taie cât ai nevoie, apoi coase sau lipeşte pe margine pentru a nu pica fusta d-soarei. :-p
3. Apoi ia o bucată de panglică, înfăşoară şi aceasta în jurul sulului şi poţi să faci o fontiță drăguţă.
4. Acum că ai îmbrăcat fetiţa e timpul să-i facem freza şi să-i facem două codiţe din aţă groasă colorată: fă un mănunchi de fire de aţă groasă, împarte-le în două şi apoi le lipeşti de o parte şi de cealaltă pe sulul de hârtie, după care leagă-le cu panglică astfel încât să obţii două codiţe.Şi AI TERMINAT!


papusi
Ţi-ai făcut la propiu o nouă prietenă cu care poţi să te joci toată ziulica.Spor la joacă!

Mai facem o  “treabă” și ai nevoie din nou de:

– sulul de la hârtia igienică

– 4 capace

– 2 scobitori

– hârtie colorată, culori de pictat sau carioci

– foarfecă

1. În prima etapă pictezi, colorezi sau decorezi sulul de hârtie cum vrea imaginaţia ta.
2. Apoi cu un cutter decupează un pătrat din sulul de hârtie igienică pentru a face locul şoferului, vom face o maşinuţă. 🙂
3. Înţeapă sulul de o parte si de cealalta, în locul unde vor veni roțile şi apoi introdu în găurele cele două scobitori.
4. Fă o mică gaură în mijlocul cele patru capace şi apoi introdu-le în locul unde ai pus scobitorile, obţinând astfel roțile de la maşinuţa ta.
5. Pune şoferul la volan pentru a face o tură cu noua ta maşinuţă ecologică. :-))))

Şi AI TERMINAT!

masinuta

Ai grijă la viteză! Nu depăşi limita! :-)))) Tiiii Tiiit! ( aşa spune Davidel al meu la maşini)
Ai văzut ce uşor şi simplu poţi face nişte jucării pentru copiii şi sunt cu atât mai frumoase şi interesante, fiindcă pot fi făcute chiar de ei, bineînţeles cu ajutorul unui adult în cazul în care au o vârsta mai micuţă.
Vreau să-mi promiţi că vei încerca şi tu să faci asemena jucării pentru copii şi nu vei mai arunca sulul de hârtie, insist să nu îl arunci, fiindcă poţi face nişte floricele fantastice, însă acest lucru îţi voi arăta într-un alt articol. :-p
Tu cum îţi vei petrece Ziua Copilului?

Ai pregătit ceva special, deosebit?

Ce îţi aminteşti de pe vremea când erai copil?

Vreau să-mi povesteşti, te ascult, să ştii că am puteri magice şi te aud chiar dacă nu crezi. :-)))))))

P.s Dacă nu ştii ce să faci, ia copii şi mergeţi în Parcul Copiilor sau pregătiţi-va masa de lucru şi dă startul la IMAGINAŢIE ŞI DISTRACŢIE prin CREAŢIE handmade. Have fun!

Posted in Blog and tagged , .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.