Cum sa obtii oua shabby chic

111Ai auzit de termenul shabby chic? Provine din engleză şi tradus mot a mot înseamnă şic ponosit, uzat.
În tutorialul de mai jos voi folosi acest termen, acest stil. Dar mai întâi să-ţi zic despre ce e vorba, ce înseamnă de fapt.

Shabby Chic este un stil al designului de interior în care mobilierul şi accesoriile sunt alese fie pentru vârstă lor înaintată şi semnele evidente de uzare, fie obiectelor noi li se dă un aspect vechi. În acelaşi timp, un aer minimalist, suav şi feminin este scos în evidenţă pentru a diferenţia acest stil de decorul vintage; de aici cuvântul “chic” din numele său.

Shabby Chic a fost transformat din idee în brand în anul 1989 de către designerul Rachel Ashwell, bazându-se pe ideea de frumuseţe, confort şi funcţiune. Confortul, frumuseţea imperfecţiunilor, alura obiectelor vechi şi atracţia către un trăi simplu şi practic au fost conceptele brandului Shabby Chic.  
Acest stil provine din Marea Britanie, mai exact din casele de la ţară ale Marii Britanii şi aminteşte de o casă veche la sat, în care mobilierul este de bună calitate, însă uzat odată cu trecerea anilor.Acest concept a fost “importat” să zic aşa şi în lumea handmade şi ies adevărate minunăţii aplicând acest stil, acest concept.

Dovada o poţi vedea mai jos: Un ou shabby chic!

Ai nevoie de:

– un ou
– creion
– aparat special pentru sculptat ouă ( opţional)
– vopsea acrilică neagră
– vopsea acrilică albă
– lac pentru decupaj
– un burete
– şmirglu
– un şerveţel cu modele florale
– pensulă

1. Ia oul şi desenează pe el ornamentele din imagine. Mai întâi trasezi cele trei linii şi apoi faci “cârlionţii”. Poţi face un model mai simplu, mai aerat sau cum este cel din imaginea a doua.

2

3

2. Ia aparatul şi sculptează modele din imagine. Este opţional sculptatul. În cazul în care îl foloseşti, mai întâi elimini conţinutul, îl sculptezi şi apoi îl clăteşti bine cu apă ca să se înlăture tot conţinutul. E nevoie de un ou cu coajă mai tare pentru a nu se sparge.

4

3. Ia vopseaua neagră şi conturează modelul desenat anterior.

5
4. Lasă-l la uscat.
6
5. După ce s-a uscat culoarea neagră, vopseşte în alb cu buretele. E nevoie să aplici mai multe straturi până devine alb, după care laşi la uscat.
7
8
6. Odată uscată culoarea, cu ajutorul smirglului freacă porţiuni mici în partea unde este modelul pentru a da o tentă de vechi, uzat. 🙂
9
7. Pentru ca oul să fie într-adevăr shabby chic aplică un trandafir sau o floare decupată dintr-un şerveţel şi acoperă cu lacul special pentru decupaj, apoi lasă la uscat.

10

Şi GATA AI TERMINAT!

Ai obţinut un ou superb!

Deşi necesită un timp mai mare de a-l obţine merită aşteptat, pentru că este deosebit de frumos.

Poţi folosi această tehnică pentru a decora ouăle de Paşti şi a-ţi impresiona invitaţii la masă. Doar că va trebui să ai şi alte ouă care se pot ciocni şi mânca în cazul în care îl sculptezi.

Îi poţi suprinde plăcut pe cei cărora le vei dărui aceste ouă speciale, shabby chic, făcute chiar de mânuţa ta iscusită. 🙂

Sunt aşa de frumoase că nu-ţi vine să le mănânci, asta în cazul în care nu sunt sculptate, ci doar vopsite prin această tehnică.

Poţi folosi şi alte culori sau modele, nu este neapărat să faci cel descris, lasă imaginaţia să facă ce vrea. 🙂

Sunt curioasă ce părere ai despre aceste ouă shabby chic, despre acest stil. (Mie îmi place foarte mult.)

Ai testa şi tu această tehnică?

Cum vopseşti anul acesta ouăle de Paşti?

Lasă-mi părerea ta în chenarul de mai jos.

Posted in Blog and tagged , .

4 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.