Mini-Ghid pentru o zi de naștere reușită  

Cu siguranță ai observat că organizarea unei petreceri de naștere implică multă bătaie de cap.

De ce?

Tortul trebuie să fie cu o anumită aromă sau să capete forma unui caracter din desene,invitațiile trebuie să arate într-un mare fel,iar locația trebuie aleasă cu mare grijă. Noi, părinții, trebuie să avem grijă ca totul să iasă perfect pentru a-i mulțumi pe cei mici. 

De aceea, ne-am gândit la voi și am sintetizat câteva idei și sfaturi practice pentru a organiza o zi de naștere reușită. Acestea sunt organizate sub forma unui mini-ghid Crisfest. Nu este obligatoriu să respectați întru totul acești pași. Aceștia pot fi personalizați după dorințele voastre și ale copilului.

Spor la citit!

Mini-ghid pentru o zi de naștere reușită

 

1 : Discută cu prichindelul tău.

Înainte de a discuta cu copilul tău, ar fi indicat să stabilești bugetul pe care vrei să îl atribui petrecerii. De asemenea, ia în considerare și timpul pe care ai vrea să îl aloci organizării. Abia apoi poți începe să discuți cu copilul tău, să vezi cum își imaginează el că se va desfășura petrecerea. 

Dacă copilul tău este măricel, îl poți implica și pe el în etapa de organizare. Te poate ajuta cu invitațiile, cu baloanele sau cu decorul. Astfel, se va simți mult mai mulțumit de rezultatele petrecerii, știind că și el a avut o contribuție.

 

2: Alege locația și decorațiunile.

Acasă sau în oraș?

Aceasta este întrebarea care ne macină pe toți. Majoritatea optează pentru serviciile oferite de restaurante sau spații de joacă deoarece ne scapă de bătaia de cap. Nu trebuie să strângi după petrecere, nu trebuie să îți faci griji pentru decor, baloane, etc. 

Decorațiuniile și accesoriile trebuie să fie in concordanță cu tema aleasă. De exemplu, pentru o temă Pizza Party, puteți avea ghirlande sub formă de pizza, sau baloane. Șepci precum a celor ce livrează pizza, tricouri personalizate sau șorțuri.  Pentru Hawaii Party puteți avea ghirlande de flori, rochițe hula hula pentru fete, cămăși florale pentru băieți, cocktailuri cu paie colorate, fructe exotice.

Accesoriile pentru party sunt foarte diversificate și se găsesc direct personalizate, cu personajul îndrăgit de cel mic. Poți achiziționa tacâmuri, veselă, paie, coifuri, confetti, ornamente și decorațiuni deosebite inscripționate. Realizarea decorațiunilor împreună de către copil și părinți are ca efect creșterea entuziasmului, fiind totodată un prilej de a petrecere timp împreună, în familie. 

Sfat: indiferent de locația aleasă, copiii trebuie să aibă și un spațiu intim; de preferat separat de adulți, unde se pot juca fără a fi intimidați, un loc unde muzica să nu lipsească.

P.S.: Pe blogul nostru găsiți multe idei de decorațiuni pe care le puteți realiza împreună cu copilul vostru. Printre acestea se numără:

-Coronița din flori: http://crisfest.ro/3-pasi-simpli-pentru-a-face-o-coronita-din-flori/

-Banner personalizat: http://crisfest.ro/cum-sa-faci-un-banner-cu-nume/

-Candelabru mobil cu norișori și baloane: 

http://crisfest.ro/cum-sa-faci-un-candelabru-mobil-cu-norisori-si-baloane/

-Pompom: http://crisfest.ro/cum-sa-faci-un-pompom-de-petrecere/

-Ghirlandă din frunze: http://crisfest.ro/4-pasi-simpli-ca-sa-faci-o-ghirlanda-din-frunze/ 

 

3: Alege tema petrecerii.

Pentru a alege tema petrecerii trebuie să faci o mică “investigație”. Observă ce desene animate urmărește prichindelul tău, ce jucării, haine, accesorii alege. Tema trebuie să reflecte 100% personalitatea piciului tău.

De asemenea, tema poate fi aleasă și în funcție de vârstă. Cei mici s-ar putea să prefere petrecerile în stil Disney/ Cars, iar cei mari Karaoke Party sau Pizza Party.

Spre exemplu, noi, la Crisfest, avem o temă pentru iubitorii de pizza: Pizza Party. 

4: Propune o ținută. 

Poți alege o ținută reprezentativă împreună cu copilul tău. Astfel, toți copiii vor intra mult mai ușor în atmosfera de petrecere și se vor integra mult mai ușor în grup. Această ținută trebuie să fie menționată pe invitații.

Sfat: Este important ca invitații să confirme prezența la petrecere. Te va scuti de multe inconveniente și nu vei irosi bănuți degeaba.

5: Întocmește lista invitaților.

Este bine cunoscut faptul că pe masură ce copilul înaintează în vârstă are mai multe aspirațiii și cereri cu privire la petrecerea zilei sale de naștere.

Când este mic, lista este făcută de catre părinți și este alcătuită mai mult din adulți. De obicei, aceste petreceri sunt, de cele mai multe ori, o ocazie pentru a socializa. 

Cu cât cresc, copiii încep să aibă preferințe și știu din timp pe cine vor sau nu să invite la petrecerea lor, au jocuri și cadouri preferate de care vor sa se bucure. Sunt mai energici, iar ziua de naștere este momentul optim pentru a-și pune în practică imaginația și de a face tot ceea ce doresc.

Invitațiile personalizate sunt perfecte pentru introducerea în atmosfera de petrecere. Implicarea activă a copilului în relizarea listei de invitați (dar mai ales în realizarea invitațiilor hand made) are ca rezultat dezvoltarea creativității acestuia.

Noi, cei de la Crisfest, ținem constant ateliere creative unde puteți învăța cum să realizați felicitări interesante.

Găsești toate detaliile aici 

6: Învață-ți copilul să fie o gazdă bună

Înainte de petrecerea propriu-zisă, discută cu micuțul tău despre anumite detalii. Explică-i ce atitudine ar trebui să adopte pe parcursul petrecerii. Învață-l să mulțumească invitaților pentru daruri și să deschidă cadourile de față cu aceștia pentru a arăta că darurile primite îi sunt pe plac. 

Prichindelul trebuie să știe încă de la bun început că trebuie să își împartă jucăriile cu invitații, dându-le lor prioritate. De asemenea, învață-l să fie primitor și să încerce să facă pe plac tuturor.

7: Tort. Snacks, food & drinks.

Tortul este cel mai important aspect pentru copii. Suflatul în lumânări și aspectul acestuia au un impact foarte mare asupra invitațiilor. Ținând cont de acestea, piticul își va dori întotdeauna ceva spectaculos, pentru a-și impresiona amicii. Este important să ținem cont de dorințele copilului și să îl îndrumăm, să îl ghidăm spre cea mai bună alegere. 

De asemenea, asigură-te că ai destule băuturi, cu și fără acid. Desigur, apa nu trebuie să lipsească. Poți, pentru început, să așezi câteva farfurioare cu gustări pe mese, înainte de a servi mâncarea propriu-zisă. Pizza este cea mai căutată “mâncare” atunci când vine vorba de petreceri deoarece nu ai nevoie de farfurii și tacâmuri, este ușor de servit și este pe placul tuturor.

Serviciile pentru petrecerile de naștere din cadrul clubului nostru implică atât băuturi, cât și pizza pentru toată lumea (părinți + copii).

8: Animatorii.

Pentru ca atmosfera să fie și mai deosebită, poți invita un clown, niște zâne magice sau chiar pe Mickey și pe Minnie. Aceștia îi vor binedispune pe copii și îi vor provoca la diverse jocuri. În acest timp te poți ocupa de adulți deoarece micuții sunt supravegheați de animatori. 

În funcție de temă, alege animatorii care să se muleze pe tema petrecerii. Așa cum am făcut și noi la petrecerea unui copil, aici la Crisfest! 

9: Muzica.

Aceasta are un rol deosebit în stimularea distracției. Asigură-te că diversifici playlist-ul petrecerii, astfel încât să acoperi toate genurile muzicale. Încearcă să mulțumești pe toată lumea. 

O altă variantă este să ți cont de tematica aleasă. Poți opta pentru muzica pop, rock sau dance. Ține cont și de dorințele prichidelului.

 

10: Nu uita să faci fotografii și filmări video.

Aniversarea este, cu siguranță, cel mai important eveniment anual din viața copilului tău. Abia așteaptă să își strângă toți prietenii la un loc, se distreze și să primească daruri. Acesta își va dori, cu siguranță, să imortalizeze fiecare moment al petrecerii. Prin intermediul fotografiilor și al filmărilor video, aceste amintiri rămân permanent vii și pot fi vizionate ori de câte ori dorim. Cu siguranță copilul tău va aprecia faptul că te-ai ocupat și de acest aspect. 

Pentru noi, organizarea reprezintă componenta primordială atunci când vine vorba de zilele de naștere. Trebuie să faci tot posibilul ca toate detaliile să fie puse la punct din timp pentru a evita eventualele neplăceri. Astfel, prichidelul tău va avea o zi de naștere reușită și va fi recunoscător pentru faptul că ai vrut ca amintirile din acea zi importantă să rămână accesibile pentru el. 

Acum am ajuns la finalul micului nostru ghid pentru petreceri. Sperăm că te-am ajutat să pui la punct o petrecere pentru copilul tău. O petrecere pe care și-o va aminti peste ani și la care se va distra în voie alături de prietenii lui.


Dacă ai mai organizat petreceri pentru copilul tău, lasă-ne în secțiunea de comentarii micile tale trucuri pentru o petrecere perfectă și hai să povestim!

Petrecere frumoasă!

 

Posted in Blog and tagged , , .