O idee de martisor miorlait – brosa pisicuta

brosa ppisicuta - martisorMiau, miau…..Nu-mi plac pisicile! Mai demult aveam eu o superstiţie cu ele! De fiecare dată când o pisică îmi tăia calea ceva se întâmpla, care nu îmi convenea, de parcă îmi prevestea vezi ai grijă şi de aceea nu prea sunt fana lor. Ele sunt nişte drăgălaşe, însă prefer câinii în loc de pisici. Şi totuşi când vine vorba de lucruri şi cele handmade nu zic nu la o pisicuţă. :-)))) Ca de exemplu broşa din imagine m-a cucerit! În rândurile de mai jos îţi voi arata cum să creezi şi tu o asemenea pisicuţă.
 
Mai e puţin şi vine 1 martie, e perfectă să o oferi ca mărţişor mai ales dacă ai o iubitoare de pisici.

Aşadar iată ce ai nevoie pentru a realiza o broşă-pisicuţă de cca 5cm lungime:

– o coală A4 de fetru negru
– un fermoar de 30 cm lungime
– foarfecă
– lipici rezistent sau pistol de lipit cu silicon

1. Tipăreşte imaginea de mai jos pe o hârtie şi apoi decupează-o, pentru a obţine tiparul pisicuţei. Dintr-o coala A4 obtii 25 de pisicute de cca 5 cm lungime

pisicuta brosa - martisorpisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
2. Ia tiparul aşează-l pe bucata de fetru şi decupează.
pisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
3. Ia fermoarul, desfă-l în cele două părţi şi taie marginea de material pentru a rămâne doar partea cu
zimţi.
pisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
4. Începe să lipeşti fermoarul din partea dreapta, din interior ( vezi imaginea) şi continuă să înfăşori marginea pisicuţei cu fermoar, spre stânga.
Îţi recomand să alegi un fermoar cu zimţi de metal sau mai răsfiraţi pentru a înfăşura cu uşurinţă. Eu am folosit un fermoar (găsit pe acasă) cu zimţi de plastic, foarte strânşi şi “m-am chinuit puţin” să înfăşor în special în partea de sus la urechi, dar până la urmă mi-a reuşit. In schimb dacă faci mai mare pisicuţa, e în regulă e mai uşor de făcut, pentru că nu ai curbe foarte strânse. Testează ideea şi apoi îţi vei da seama ce îţi povestesc eu aici. :-))))
pisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
5. După ce ai “conturat” cu fermoar toată pisicuţa şi ai ajuns la punctul de început, mai înfăşoară odată partea de la baza pisicuţei pentru a obţine codiţa acesteia. Din imagine îţi vei da seama mai bine cum trebuie făcut. 🙂
pisicuta brosa - martisor
pisicuta brosa - martisor
6. Taie şase bucăţele mici de fermoar şi lipeşte-i mustăţile sau poţi să o laşi şi fără, depinde de cum preferi.
7. Pe spate fie lipeşti un ac din acela pentru broşe sau dacă oferi ca şi mărţişor îi poţi ataşa un simplu ac de gămălie cu şnur.Şi gata AI TERMINAT!

pisicuta brosa - martisor

Ai creat o mică pisicuţă foarte drăguţă!

pisicuta brosa - martisor

E adorabilă şi foarte şic!

Oferă cu drag această broşă ca mărţişor sau fie chiar şi cadou, cuiva drag!Personalizează ideea şi creează propria ta varianta de broşă-pisicuţă.În loc de fermoar poţi folosi un şirag de mărgeluţe, un şnur, o panglică, şnur de paiete, ştrasuri, etc tot ce îţi trece prin cap sau ai pe acasă. Deasemenea  în loc de fetru poţi folosi piele sau un alt material mai gros.

Ţie îţi plac pisicile?Dacă nu, cu siguranţă această broşă te-a cucerit şi pe tine! :-))) Dacă da, ce mai aştepţi, du-te repede, caută un fermoar şi testează ideea!

Apoi postează ce ai obţinut sau şi alte creaţii de ale tale pe grupul meu de facebook

https://www.facebook.com/groups/sectiaiscusitilorcrisfest/

Te mai rog să laşi şi un comentariu, o părere în chenarul de sub articol. E important să ştiu dacă ţi-a fost de folos această idee de mărţişor.

P.s Pregătesc ceva frumos pentru copii săptămâna viitoare. Fii cu ochii pe mail!

 

Posted in Blog and tagged , , .

One Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.