O idee superba de a refolosi cojile de oua

1Ieri am fost la mama mea în vizită şi cum inspectam casa să văd ce schimbări a mai făcut mama, am observat în vitrina ei un vechi ceanic. Din acela care se foloseau acum muuuulti ani când eu eram încă o copilă. Am întrebat-o pe mama dacă mai are nevoie de el pentru că aş vrea să-i dau o altă utilitate decât să stea acolo în vitrină, nefolosit. A fost de acord, l-am luat acasă şi l-am transformat în ceva cu totul deosebit. Moi jos poţi vedea cum am transfomat “cenuşăreasa” în prinţesă. :-p
Ai nevoie de:- un ceainic mare
– cojile de la 3-4 ouă ( în fct de cât de mare este ceainicul)
– lipici rezistent
– culoare albă ( acrilic)
– un şerveţel cu flori şi fluturaşi
– lac special (pentru decupage)
– pensule
– foarfecă

1. Ia cojile de ou şi rupe-le în bucăţele. Poți să le rupi mai mici, medii sau mari, în funcție de răbdare pe care o ai pentru a le lipi. 🙂

2. Lipeşte bucăţele de coji de ouă pe toată suprafaţa ceainicului. 2
3. Vopseşte toată suprafaţă cu coji lipite. Aplică 2-3 straturi cât ai nevoie şi apoi lasă la uscat.
3
4
4. Foloseşte tehnica servețelului pentru a decora ceainicul. Această tehnică constă în decuparea florilor de pe şerveţel, desfacerea serveșelului şi aplicarea unui singur strat, cel cu floare, pe ceanic, după care se aplică acel lac special peste forma de şerveţel decupată. Poţi vedea exact cum e foloseşte această tehnică, înscriindu-te pe acest site( formularul din dreapta) şi astfel vei primi un material gratuit în care îţi este prezentată tehnică servetelului pas cu pas. 
5
5. Pentru a avea şi mai mult luciu poţi aplica peste suprafaţa ceainicului un lac special pentru decupage.Şi AI TERMINAT!

Ai obţinut un ceainic minunat!

Din acel ceainic uitat de lume, într-o vitrină l-ai transformat într-o adevărată piesă de rezistenţă, ceva deosebit.

Acesta în poţi folosi ca atare pe post de ceanic, din care să-ţi serveşti prietenii, chiar te poţi lauda cu această operă de artă făcută de tine sau să-ţi încânţi florile din ghiveci, oferindu-le un locuşor al lor cu adevărat special.

Ai acasă un ceanic vechi, uitat pe care îl ţii doar în vitrină şi practic nu îl foloseşti?

Dacă da, scoate-l la lumina şi oferă-i strălucirea de altă dată! 🙂

Spune-mi ce crezi despre această idee în chenarul de mai jos.

P.s muncă intensă pentru că pregătesc oferta de ziua îndrăgostiţilor. Fii cu ochii pe mail! 🙂

Posted in Blog.

4 Comments

  1. Ceainicul este superb , vreau sa incerc si eu aceasta minunata idee. Nu stiu ce adezivi tr sa folosesc pt tehnica servetelului . Vreau sa incerc cat mai curand. Sper ca si p viitor sa vii cu idei tot asa de minunate.

    Ciao.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.