Pom-pom fagure pentru petrecere!

pom pom fagure de petrecereÎn articolul trecut am făcut un tutorial despre cum să faci un pom pom de petrecere foarte simplu şi uşor folosind şerveţelele. Am decis şi în tutorialul de azi să rămân încă la capitolul petrecere ( că aşa e de fain!) şi să testăm ceva puţin mai complex şi anume un alt tip de pom pom, cel rotund în formă de fagure care la fel ca pom pom-ul celălalt este de efect şi impresionează.

Aşadar ai nevoie de:- 40-50 de straturi de şerveţele ( 15 şerveţele normale)
– lipici de hârtie
– foarfecă
– carton ( de la cutia de cereale)
– 2 carioci colorate
– un liniar
– ac şi aţă

1. Decide mărimea pompom-ului şi apoi ia şerveţelele şi taie-le în forma unui dreptunghi, după care le desfaci în straturi.
2. Ia un carton ( de la cutia de cereale) desenează un cerc ( în fct de mărimea lui va fi şi mărimea pom pomului) şi apoi taie-l în două jumătăţi.

pom pom fagure de petrecere
3. Aşează un strat de şerveţel pe o foaie albă şi cu ajutorul cariocilor şi a liniarului împarte şerveţelul în 4 părţi ( vezi imaginea). Alternează culorile cariocilor pentru că este necesar în etapa următoare.
pom pom fagure de petrecere
4. Ia lipiciul şi întinde-l pe cele două linii roz, după care adaugi un strat de şerveţel, care se va lipi de partea cu linii roz.
pom pom fagure de petrecere
5. Pe stratul cel nou de şerveţel de această dată întinzi lipiciul pe liniile albastre, apoi mai adaugi un strat de şerveţel. Continui tot aşa alternând cu lipirea straturilor pe liniile roz şi apoi pe cele albastre până termini toate straturile de şerveţele.
pom pom fagure de petrecere
6. Conturează un semiserc pe straturile de şerveţel cu ajutorul celui decupat din carton şi apoi decupează straturile de şerveţel lipite anterior.
pom pom fagure de petrecere
pom pom fagure de petrecere
7. Decupează semicercul de carton în forma celui din imagine şi apoi lipeşte pe o parte a semicercurile de şerveţel. Pe cealaltă parte lipeşte cealaltă jumătate de semicerc din carton.
pom pom fagure de petrecere
8. Ia un ac mai gros şi pune aţă în el şi apoi coase de două trei ori la capetele semicercurilor din şerveţele şi carton. după ce ai făcut nodurile lasă la capete aţa puţin mai lungă pentru a putea să-l agăţi.
pom pom fagure de petrecere
pom pom fagure de petrecere
9. Desfă semicercurile şi vei avea supriza plăcută de a obţine un pom pom foarte frumos în formă de fagure. Vei observa că unele găuri poate nu se desfac însă uşor încearcă să le desprinzi.
pom pom fagure de petrecere
pom pom fagure de petrecere
10. Lipeşte semicercurile din carton între ele cu bandă dublu adezivă sau pur şi simplu cu lipici.

pom pom fagure de petrecere
Şi gata AI TERMINAT!Să înceapă petrecerea!

De fapt mai bine zis decorarea ei!

Cred că unul din cele mai frumoase momente este atunci când decorezi şi aranjezi, ca la sfârşit, rezultatul să te suprindă şi să-ţi spui: Superb! Minunat! Ce frumos arată!

Foloseşte această idee să-ţi decorezi sala unde vei ţine o petrecere, o aniversare, un eveniment festiv şi combină aceste pompoane cu cele făcute în articolul de data trecută. Poţi să mai adaugi nişte lumânări sau felinare şi invitaţii tăi vor rămâne uimiţi de magia feerică pe care ai reuşit să o creezi decorând în acest mod.

Foloste culori combinate, mărimi mici sau mari, lăsaţi imaginaţia să se joace cu tine!Această idee o poţi testa şi pentru decorul camerei tale sau a copilului.

Ce culori ai folosi ca să faci aceste pompoane?

Am fost destul de explicită în tutorial?

Părerile tale mă încurajează şi am nevoie de ele, astfel că, exprimă-le în chenarul de sub articol.

P.s Săptămâna ce a trecut am ţinut  Atelierul “Încrederea se poartă la gât!” unde fetele au învăţat cum să facă un superb colier împletit din mărgele.
Aici ai câteva poze de la atelier!

 

Posted in Blog and tagged , .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.